Доступность ссылки

Памятник коррупционеру в Киеве (видео)


Памятник коррупционеру в Киеве (видео)
пожалуйста, подождите

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

У здания Национального агентства по вопросам предотвращения коррупции активисты установили памятник коррупционеру. По словам исполнительного директора антикоррупционной платформы «Интегрити ЮА» Владимира Крейденко, таким образом они хотели напомнить антикоррупционным органам, что им нужно активизироваться в борьбе с коррупцией.

Біля будівлі Національного агентства з питань запобігання корупції у Києві активісти встановили пам’ятник корупціонеру.

«Ми хочемо нагадати нашим новоствореним антикорупційним органам, що треба активізуватися (у боротьбі з корупцією – ред.), не залишати корупцію на самоті. Вона постійно має бути під пильним оком наших новостворених органів», – зазначив виконавчий директор антикорупційної платформи «ІНТЕГРІТІ ЮА» Володимир Крейденко.

За його словами, антикорупційні органи у 2017 році зробили менше, ніж у 2016-му. Крейденко також зауважив, що за минулий рік НАЗК перевірило 39 декларацій топ-чиновників, із яких лише 4 були передані НАБУ. В свою чергу, додав він, антикорупційне бюро мало 489 кримінальних справ, з них менше за 70 відсотків дійшли до суду, а в судах вони майже всі «розвалилися».

Національне агентство з питань запобігання корупції, яке фактично створене у 2016 році, серед іншого, здійснює перевірку декларацій, проводить моніторинг способу життя чиновників, посадових осіб, держслужбовців, суддів, прокурорів.
НАБУ створене 16 квітня 2015 року. Бюро є правоохоронним органом, якому підслідні корупційні злочини, вчинені, зокрема, президентом України (повноваження якого припинені), прем’єр-міністром, генеральним прокурором, народними депутатами та державними службовцями категорії «А».

FACEBOOK КОММЕНТАРИИ:

XS
SM
MD
LG